Jótékony hatású ízületi problémákra

Loading

Rengetegen szenvednek ízületi betegségektől. Kevesen tudják azonban, hogy a sok Omega-3 fogyasztással elkerülhető a gyulladásos típusú ízületi megbetegedések kialakulása illetve csökkenthetők a már kialakult betegségekkel járó fájdalmak. Mint szervezetünkben oly sok esetben, itt is a táplálkozás minősége van nagy hatással egészségünkre. Ha az Omega-6 olajok túlzottfogyasztása az Omega-3 zsírsavak hiányával párosul, olyan makacs gyulladásokat eredményezhet, melyek még azután is a szervezetünkben tombolnak, hogy a fertőzés már elmúlt. Az osteoarthritisnek, mely az ízületi problémák leggyakoribb formája, a szívbetegséghez hasonlóan gyakran gyulladásos oka is van.

Ha az étrendünk nem tartalmaz elég Omega-3 zsírsavat, akkor nem lesz, ami a gyulladást keltő Omega-6 eicosanoidokat ellensúlyozza. Az Omega-3 zsírsavakban gazdag, természetes, stabil  halolaj szedése védi az ízületeket. Az Omega-3 zsírsav az ízületi betegségekben szenvedők számára nélkülözhetetlen, hiszen közismert erős gyulladáscsökkentő hatásáról is. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a természetes, stabil halolajnak jobb a hatása az ízületi merevségre, mint az instabil halolajnak. A rheumatoid arthritis olyan komolyabb ízületi gyulladás, amelynél a gyulladás az ízület szöveteit teljesen elpusztíthatja. Kutatók észrevették, hogy a rheumatoid arthritis (krónikus, ízületi gyulladásos betegség) nagyon ritka az eszkimók és a japánok körében, akik halfogyasztásban élen járnak, ezért más országokban is kipróbálták a betegség halolajjal való kezelését.

Kutatásokkal kimutatták, hogy az Omega-3 csökkentheti a fájdalmakat, a gyengeséget, és a gyulladásgátló szerek iránti igényt is. Gyakran néhány hónap kellett a hatás kifejlődéséhez, és egyesek nagyobb dózist igényeltek a szokásosnál. (Pl. naponta 10 ml természetes, stabil halolajat (2 teáskanál)), de a hatás nem maradt el. A gyulladáscsökkentő gyógyszerek egyik nagy hátránya, hogy csökkentik a kedvező eicosanoidok szintjét (prostacyclin), és növelik a kedvezőtlen eicosanoid szintet (leucotriének) a gyomorban. Vizsgálatainkból kiderült, hogy a természetes stabil halolaj mindkét mellékhatást ellensúlyozza, ezért fogyasztása kiegészítő kezelésként is ajánlott a felírt gyógyszerek mellett. Kiemelt problémaforrása a fokozott fizikai igénybevétel. A fájdalom mellett a ropogás, mozgáskorlátozottság, nyomásérzékenység a legfőbb tünetek. A porc sérülések kezelésének módja:

  1. Természetes gyulladáscsökkentőként az Omega-3 EPA és DHA tartalmú EQ PURE ARCTIC OIL természetes, stabil halolaj védi az ízületeket, csökkentia krónikus gyulladásos tüneteket és az ízületi merevséget.

A porc építése és lebontása folyamatos, amit kettő enzim összehangolt működése irányít. Külső tényezők hatására ez az egyensúly megbomlik. Ilyen tényezők lehetnek a túlsúlyrendszertelen táplálkozás, munkából adódó folyamatos túlterheléssportsérülések.

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:
Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Vélemény, hozzászólás?