Agyfejlődés 1-3 éves babáknál – Omega-3

Loading

Agyfejlődés 1-3 éves babáknál

Az agy fejlődése kisgyermekkorban

Talán már Te is hallottad, hogy szervezetünk zsírban leggazdagabb szerve az agy, ezért fejlődéséhez és működéséhez nagy szükség van arra, hogy esszenciális zsírsavak megfelelő arányban legyenek jelen a táplálékunkban. Az esszenciális zsírsavakat szervezetünk nem képes előállítani, ezért kívülről történő pótlásukról folyamatosan gondoskodnunk kell, hiszen támogatják az idegrendszer működését, valamint az immunrendszer és az agy fejlődésében is fontos szerepet játszanak.

Az agyfejlődés gyermeked egész életére hatással van, ezért nagyon fontos, hogy minden ehhez szükséges ásványi anyaghoz és vitaminhoz hozzájusson!

Agyfejlődés 1-3 éves babáknál - Omega-3

Agyfejlődés és az egészséges étrend

Az agy egyik fontos lipidje az Omega-3 zsírsavak közé tartozó dokozahexaénsav (DHA), amely többek között az agy fejlődése szempontjából is alapvető fontosságú. Omega-3 zsírsavakat a legnagyobb mennyiségben a halak tartalmaznak. Gyermeked étrendjébe a tengeri és édesvízi halak 1 éves kortól fokozatosan bevezethetők. A nagytestű, vadvízi, tengeri halak a legelőnyösebbek az Omega-3 szempontjából. Azonban a tengeri halak húsának higanytartalma miatt érdemes előnyben részesíteni a feldolgozott, tisztított Omega-3 olaj fogyasztását.

A Nutricheq Egészséges Kisdedtáplálási Program, mely az 1-3 éves kisgyermekek táplálékbevitelét vizsgálta, érdekes eredményeket mutat. A felmérésben részt vevő gyerekek több mint a fele csak néha vagy soha nem eszik halat. Ezzel szemben az ajánlott mennyiség ebben a korban heti 1-2 alkalommal 30-60 g hal, vagy megfelelő mennyiségű friss és tiszta Omega-3 olaj.

Amikor gyermeked betölti az 1 éves kort, ne feledkezz meg arról, hogy továbbra sem kis felnőtt, tápanyagigénye eltér a felnőttekétől! Fontos, hogy továbbra is odafigyelj arra, étrendje minél változatosabb és egészségesebb legyen. Napi három kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezés, kiegészítve tízóraival és uzsonnával, valamint 500 ml folyékony, tejalapú táplálékkal (mely anyatej hiányában “Junior ital” is lehet) szükséges ebben az életkorban.

Omega-3 bevitelre a legjobb választás az EQ Pure Arctic Oil for Kids , Tiszta Sarkvidéki Olaj Gyermekeknek.

 

Omega-3 olajok az EQOLOGY-tól.
A legfrissebb és legtisztább Omega-3 olajok. Nehézfém mentesek, és frissességüknél fogva nincsen avas olaj tartalmuk. Totox: 4-6.

“Az Omega-3 az agy tápláléka. Érvényes az értelmi képességre, figyelemre, koncentrációra és a depresszióra is.
Egész életünkre érvényes, 2 évvel a fogantatásunk előtt-től egészen az öregkorig.”
Dr. Jacqueline Stordy 
(angol kutató és nutricionista)

Itt tudod megrendelni.

Itt tudsz kérdezni, kapcsolatba lépni velem.

Megosztom ezt az oldalt másoknak is: