Olívaolaj a Terra Creta -tól /Omega-9/

Loading

terra-creta-1Magas minőségű organikus hidegen sajtolt olívaolaj Krétáról.

Az EQOLOGY olajaiban megtalálható a Terra Creta prémium minőségű olívaolaja.
Hogy miért? Omega-9 tartalmánál fogva emeli az EQ olajok beltartalmi értékét.
Segít a minőség megőrzésében, ugyanis megakadályozza, hogy oxidálódjon az Omega-3 olaj.

Videó: EQ Omega-3  és Organikus Oliva Olaj a Terra Creta-tól (megtekintéséhez kattints a linkre) youtube-2

AZ OLÍVAOLAJ 5 ÁLDÁSOS HATÁSA EGÉSZSÉGÜNKRE

A világon körülbelül 800 millió olajfa található, döntő többségük a mediterrán vidékeken. Napjainkban az olívaolaj reneszánszát éli, hiszen nemcsak finom, hanem számos, az egészségre jótékony hatása van.
Az olívafa terméséből sajtolási technológiával nyerik ki az értékes olajat, majd minősége szerint osztályozzák. Az extra szűz kifejezés az első mechanikai sajtolásból származó olajat jelenti. Ez a legjobb minőségű, jobb az íze és a tápértéke is. A szűz olívaolaj már a második vagy harmadik sajtolásból származik, még mindig mechanikai úton. A sima, nem szűz olíva már a negyedik sajtolásból származik, és nem tisztán mechanikai úton nyerik, hanem plusz hőhatással és vegyi kezeléssel, ezért ez a leggyengébb minőségű.

Hasznos élettani hatásai miatt érdemes a legjobb minőségű olajat választanunk, hiszen bőrünk egészségének megőrzésétől egészen súlyos betegségek megelőzéséig sok mindenben segíthet bennünket.

Az olívaolaj fogyasztásának előnyeiből érdemes néhányat kiemelnünk.

 • Koleszterinszint csökkentése
  Az olívaolajban levő telítetlen zsírsavak csökkentik a “rossz” koleszterinszintet, de nem befolyásolják a “jó” koleszterinszintet és triglicerid szintet. A koleszterinszint csökkentése érdekében a napi kalóriabevitel legalább 15 százaléka kell, hogy telítetlen zsírsavból származzon. Amikor csak lehet, érdemes olívaolajat használni a főzéshez, de a legjobb hidegen, salátákhoz, öntetekhez vagy szendvicsekhez használni.
 • Csontritkulás elleni küzdelem
  Friss tanulmányok szerint a rendszeres olívaolaj fogyasztás eredményesen lép fel hosszú távon a csontritkulás ellen, segíti csökkenteni annak kockázatát.
 • Segítség az emésztésnek
  Az olívaolaj fogyasztásának régóta ismert előnye a gyomorra és az emésztésre gyakorolt pozitív hatása. Éhgyomorra fogyasztott evőkanálnyi olaj serkenti az emésztést, enyhíti a gyomorrontást, puffadást és gyomorégést. Az olívaolaj valóságos terápia az emésztőrendszer számára, mert serkenti az anyagcserét, elősegíti az emésztést.
 • Védelem gyomorfekély ellen
  Legfrissebb kutatások szerint az olívaolajban lévő antioxidánsok – több betegség megelőzése mellett – sikeresen veszik fel a harcot a gyomorfekélyek 60-70%-át okozó Helicobacter pylori nevű baktériummal. Az olívaolaj antibakteriális hatása eddig ismeretlen volt a tudomány számára.
 • Hatásos eszköz bőrszárasság ellen
  Az olívaolajból készült szappan gazdag hidratálást biztosít, a bőr szinte magába szippantja az olajat. A bőr sima és selymes lesz tőle, emiatt már évezredek óta alkalmazzák a kellő hidratáltság elérése érdekében.

olívaolaj organikus, hidegen sajtolt - Terra Creta-tól

terra-creta-3

Megosztom ezt az oldalt másoknak is: