EQ Vitamin K2 + Vitamin D3

eq-k2+d3-800x500

 163 total views,  1 views today

K2+D3 vitamin – Egy öregedésgátló vitamin, amely segít az egészséges csontok és erek megtartásában

A klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy szervezetünknek legalább 180 mikrogramm napi bevitelre van szüksége a maximális jótékony hatás elérése érdekében. Az EQ K2+D3 ezért 1 kapszulányi adagban 200 mcg-t tartalmaz 40 mcg D3 vitaminnal kiegészítve.

Kinek van szüksége K2-vitaminra?

Az elmúlt évtizedben publikált kutatási eredmények azt mutatják, hogy a K2-vitamin növekedés közben fontos szerepet játszik a csontok fejlődésében, segíti az erős csontok megtartását és csökkenti a csontritkulás valószínűségét. Ezenkívül bebizonyításra került, hogy a K2-vitamin rendszeres bevitele segíti a véredények rugalmasságának megtartását, ami pedig csökkenti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a keringési betegség kialakulásának kockázatát.

K2+D3 vitamin – Összetevők

K2-vitamin (menakinon-7), lenmagolaj (Linum usitatissium), D3-vitamin (kolekalciferol), zselatin (kapszula), stabilizálószer (glicerin), színezék (vas-oxidok és hidroxidok).

Napi ajánlott fogyasztási mennyiségre vonatkozó tápérték adatok1 kapszula
K2-vitamin200 μg
D3-vitamin40 μg200%*

*RBÉ referenciaérték

K2-vitamin

A Menaquinone-7 egy új és érdekes vitamin, amelynek a kutatók nagy figyelmet szentelnek – mind a csont egészségét, mind a szív- és érrendszeri egészségeket illetően. Ez a típusú K-vitamin a K2-vitamin-csoportba tartozik és a jobban ismert K1-vitaminhoz képest jobb biológiai hozzáférhetőséggel rendelkezik – vagyis hatékonyabban szívódik fel a vérkeringésbe és így könnyebben eljut az összes olyan szövethez, ahol szükség van rá, mint például a csontba és a véredényekbe.

A K-vitamin hatásai abban mutatkoznak meg, hogy a vitamin szerepet játszik az optimális fiziológiai és biokémiai folyamatokhoz szükséges speciális fehérjék enzimes aktiválásában. Ezek közül a legismertebb számos véralvadási faktor aktiválása – szükség van rá a vérben, hogy amikor kell, képes legyen koagulálni. Ebből az okból kifolyólag mindenkinek szüksége van a túléléshez egy minimális mennyiségű K-vitaminra. Az egészséges táplálkozás, többek között zöldségek fogyasztása K1-vitamint biztosít számunkra.

A K-vitamin hatása abban nyilvánul meg, hogy az optimális fiziológiai és biokémiai folyamatokhoz szükséges speciális fehérjék enzimatikus aktiválását segítő tényezőként működik. Leginkább figyelemre méltó az a tény, hogy számos véralvadási faktor aktiválódik – ezekre azért van szükség, hogy megalvadjon a vér, valamint, hogy elálljon a vérzés. Ebből az okból kifolyólag mindenkinek szüksége van a túléléshez egy minimális mennyiségű K-vitaminra. Egészségesen táplálkozva – beleértve a zöldségeket – K1 vitamint termelünk.

A K2-vitamint azonban nehéz megtalálni a nyugati étrendben, mert a vitaminokat bizonyos ételek erjesztése során használt “jó” baktériumok alkotják. Az ilyen ételekből sajnos túl keveset fogyasztunk, ellentétben néhány olyan ázsiai országgal, ahol a natto étel nagyon népszerű. Ez az étel nagy mennyiségű K2-vitamint tartalmaz, és Japánban egészséges ételnek minősül.

A K2-vitamin jelenleg vizsgált legizgalmasabb területe a kardiovaszkuláris rendszerre gyakorolt hatása.

A vizsgálatok középpontjában az áll, hogy a K2-vitamin hogyan járul hozzá egy bizonyos fehérje aktiválásához; a mátrix gla-protein (MGP) aktiválásához. Az MGP az artériás meszesedésnek – vagy atheroszklerózisnak az eddigi legismertebb és leghatékonyabb természetes inhibitora. További kutatásokra van szükség annak igazolására, hogy az atheroszklerózis ténylegesen befolyásolható, vagy hogy a hatása valóban csökkenthető vagy akár visszafordítható a külső hatások és az étrend megváltozásával. A korábbi álláspont az volt, hogy az atheroszklerózis visszafordíthatatlan – más szóval amikor az artériás meszesedés elkezdődik, az eljárást nem lehet megállítani vagy jelentős mértékben megfordítani.

A K-vitamin eddig leginkább a csontok egészségével kapcsolatban lett dokumentálva. A csökkent csonttömeg és csontszilárdság csonttörésekhez vezethet. Ezért fontos, hogy különös figyelmet szenteljen az olyan vitaminoknak és ásványi anyagoknak, amelyek az egészséges csontszerkezet fenntartásában hasznosak. A K-vitamin hozzájárul:

 • A normál véralvadáshoz;
 • A normális csontok egészségének megőrzéséhez.

D3-vitamin

Bár a D-vitamint általában vitaminnak tekintik, nem igazán alapvető vitamin, mivel napozás során a bőrben előállítható. Sok országban elegendő lehet a hosszabb napon tartózkodás és az élelmiszerekben megtalálható mennyiség. Nincsenek azonban nemzetközi ajánlások arra vonatkozóan, hogy mennyi napozásra van szükség a megfelelő D-vitamin szint eléréséhez. Az intenzív napsugárzásnak való kitétel hátránya, hogy növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát, így a tudósok a mai napig nem egyeztek meg a szoláriumok és a naptejek használatával kapcsolatban. Ebből az okból kifolyólag az étrend-kiegészítők jó alternatívát jelentenek a D3-vitamin szint fenntartása szempontjából.

A D3-vitamin (kolekalciferol) a D-vitamin napfény hatására keletkező típusa. Ez a forma a májban biológiailag aktív 1,25 dihidroxi-D-vitaminná alakul át. A D3-vitamin hozzájárul:

 • A kalcium és a foszfor normál felszívódásához és felhasználásahoz;
 • A csontok normális egészségének fenntartásához;
 • A normál fogak fenntartásához;
 • A normál izomfunkció fenntartásához;
 • Az immunrendszer normál működéséhez;
 • A vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban.

Használat

Ajánlott napi adag

Naponta 1 kapszula

Figyelem

Kérjük, forduljon kezelőorvosához, ha orális antikoagulánsokat szed, terhes, vagy 1 évnél fiatalabb gyermeknek szánja a terméket.

Jó tudni

 • Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a változatos étrendet;
 • Száraz helyen, 15 – 25°C-on, közvetlen napfénytől védve, gyermekektől elzárva tárolja;
 • GMP szabványoknak megfelelően gyártva.

 
Itt tudod megrendelni.

Itt tudsz kérdezni, kapcsolatba lépni velem.
 
Az EQOLOGY rendelkezik az első és eddig egyedüli K2+D3 teszttel, mellyel ellenőrizheti szervezete K2 vitamin és D3 vitamin szintjét.
EQ K2+D3 tesztkészlet

EQ ESSENTIAL
EQ ESSENTIAL

Nordic Energy Booster
Nordic Energy Booster

Megosztom ezt az oldalt másoknak is: