Jótékony hatású az agyra ( A pozitív hatások miatt szó volt róla, hogy a brit kormány nemcsak könyveket, de elegendő Omega-3 zsírsavat is biztosítana a tanulóknak. )

Loading

Agyunk egyik legfontosabb tápláléka Az emberi agy 30%-át az Omega-3 zsírsav egy fajtája teszi ki, mely az idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban játszik szerepet. Intelligenciánk, értelmi képességünk ezen kommunikáció egészséges működésétől függ – az Omega-3 olajok tehát az agy táplálékául is szolgálnak. Mivel szervezetünk nem tudja előállítani, táplálkozásunktól függ, hogy mennyi Omega-3 zsírsavhoz jutunk hozzá. A fejlődő magzatokat a méhlepényen át még az anya látja el a megfelelő mennyiséggel, ezért is fontos a várandós kismamák Omega-3 utánpótlása. Agysérültek felépülését is segítheti Az Omega-3 zsírsav nemcsak a babák agyának fejlődésében segíthet, de jó kondícióban tartja a felnőtt agyat, és lassíthatja annak öregedését. Kedvező hatását jól mutatja, hogy egyes esetekben agysérülést elszenvedetteknél is javított az agy állapotán.

Dr. Julian E. Bailes és munkatársai arra jutottak, hogy a megfelelő dózisú Omega-3 zsírsav mérsékli a szövetkárosodás nagyságát agysérülés esetén, illetve csökkentheti a magatartásváltozást vagy a memória romlását. FORRÁS: THINKSTOCK Új remény az Alzheimer-kóros betegeknek? Nemrégiben ismertették amerikai tudósok azokat a kutatási eredményeket, melyek kimutatták a D-vitamin és az Omega-3 együttes jótékony hatását az Alzheimer-betegeken. Mindkét anyag segít az immunrendszernek megtisztítani az agyat azoktól az amyloid lerakódásoktól, amelyek az Alzheimer-kór fizikai jelzői. Azok a makrofágok, melyeknek a sejtek közti kommunikációt akadályozó káros anyagok takarítása a feladata, a D3-vitamin és Omega-3 kombinációja mellett sokkal aktívabbak és hatékonyabbak voltak.

A gyermekek agyi működésén is rengeteget javít Azok a gyerekek, akik kiskoruktól kezdve hozzájutottak a megfelelő Omega-3 zsírsavakhoz, könnyebben tanulnak és értelmi képességeik gyorsabban fejlődnek. Ez a hatás akkor is mérhető, ha a gyerkőc csak iskolás korában kap Omega-3 pótlást: a kisiskolásokkal végzett kísérletekben ők jobban teljesítettek az iskolapadban, nagyobb mértékben voltak képesek koncentrálni, és memóriájuk, illetve felfogóképességük is sokat javult. A pozitív hatások miatt szó volt róla, hogy a brit kormány nemcsak könyveket, de elegendő Omega-3 zsírsavat is biztosítana a tanulóknak.

Megosztom ezt az oldalt másoknak is:
Megosztom ezt az oldalt másoknak is:

Vélemény, hozzászólás?