Miért használjunk esszenciális olajokat?

Loading

Mik is az esszenciális olajok?

Az esszenciális olajok növényi esszenciák, a föld ajándékai, amelyeket lepárlással nyernek ki a növényekből és készítenek el, hogy otthonainkba vihessük a természet erejét.

Sok növényben – a gyökerébe, a magjába, a virágjába, a kérgébe rejtve – koncentrált, nagy hatású kémiai vegyületek találhatók. Ezek a természetes vegyületek az esszenciális olajok.

Az esszenciális olajok adják a növények illatát, megvédik a káros környezeti tényezőktől, és még a megporzásban is segítenek.

Hogyan hatnak az esszenciális olajok?

Amikor kinyitunk egy üveg tiszta, hamisítatlan esszenciális olajat, érzékeinket azonnal betölti erőteljes illata, még akkor is, ha nem vagyunk nagyon közel hozzá. Amit az orrunk érzékel, azok az esszenciális olaj természetes alkotóelemei.

Minden esszenciális olajnak más és más természetes összetevői vannak, tehát az illataik és hatásaik is egyediek. Például a Levendula olaj olyan alkotóelemeket tartalmaz, amelyeknek köszönhetően hatásosan csökkenti a bőrirritációt, a szorongás és a feszültséget, és segít a pihentető alvásban.

A Tömjén olaj támogatja az immunrendszert, az idegrendszert és az emésztőrendszert, valamint elősegíti az egészséges sejtműködést.

A lenti videó ad néhány tippet az olajok számtalan felhasználási lehetőségéhez és jótékony hatásainak megismeréséhez.

Életünk átalakítása esszenciális olajokal

Számos, a mindennapi életünk részévé vált, termék tele van szintetikus kémiai anyagokkal. Ezek a mesterséges termékek terhelik a szervezetünket, és negatív hatással vannak gondolkodásunkra, érzéseikre, életünkre.

A tiszta esszenciális olajok alternatívát kínálnak a mesterséges termékekre, de sokkal többek is pusztán természetes készítményeknél. Sokféle egyedi kémiai összetételükkel számtalan jótékony hatást fejtenek ki testi-lelki működésünkre. Az illóolajok hatását a növények kémiai tulajdonságai határozzák meg. Ha ezeket a természetes kémiai anyagokat megfelelően vonják ki, használhatjuk őket testi, érzelmi és mentális jóllétünk támogatására a mindennapokban.

Az esszenciális olajok használata és hatásai

Sokat hallasz az utóbbi időben az illóolajokról? Ennek hatására azt gondolhatnánk, az illóolaj valami új, divatos trend, a növényi kivonatok és növényi alapú készítmények hagyománya a régmúltba nyúlik vissza. Az ókori civilizációk világszerte használták az illóolajokat aromaterápia, személyes higiénia céljaira, vagy gyógyászati, vallási, szépészeti céllal, valamint a főzésben.

A történelem során kulturális szokások és hagyományok keretében használták az illóolajokat. Ma azonban egyre több tudományos bizonyíték áll rendelkezésünkre, hogy az esszenciális olajokat hatékonyan és biztonságosan használhatjuk számos mindennapi tevékenységünk során. A természetes egészség csodás előnyeit élvezhetjük az illóolajokkal a személyes higiéniában, az alvás és az immunrendszer támogatásában, az érzelmi egyensúly fenntartásában, a testsúly irányításában, a főzésben, a háztartásban, és még sok-sok területen.

Az illóolajok használatával több természetes megoldást és kevesebb toxikus, mesterségesen előállított terméket viszünk be életünkbe és otthonunkba. Az alábbi videó ad néhány tippet az olajok számtalan felhasználási lehetőségéhez és jótékony hatásainak megismeréséhez.

 

 

Forrás: illatoselet.hu

 

Megosztom ezt az oldalt másoknak is: