Miért éppen doTERRA?

Loading

Ha illóolajokat szeretnél vásárolni, nem kell sokáig keresgélned. Azonban érdemes jól megnézni, hogy honnan vásárolsz, mert a piacon megtalálható számos illóolaj erősen szennyezett vagy szintetikus kémiai anyagokat tartalmaz. Amikor illóolajokat vásárolunk, jó eséllyel valami teljesen természeteset és biztonságosat szeretnénk. Bizonyosodj meg, hogy szándékodon kívül nem veszel meg valamit, ami valójában nem természetes.

Ha biztonságos és hatékony illóolajokat szeretnél, a legfontosabb, amire figyelned kell, a tisztaság. A tiszta illóolajokkal juthatunk hozzá a természet kínálta megoldások minden előnyéhez, és így tudhatjuk biztonságban magunkat és családunkat. Ne feledjük, hogy általában azt kapjuk, amit megfizetünk, és ez nincs másként az illóolajoknál sem.

Az illóolajokat mindenhol megtaláljuk: ott vannak a drogériákban, a webáruházakban, sőt már az élelemiszerboltokban is. Honnan tudhatjuk, a hatalmas választékból melyek a legjobb olajok?

Mire figyeljünk, amikor illóolajokat vásárolunk?

Egy olyan piacon, amikor minden cég azt állítja, hogy „tiszta” illóolajokat készít, honnan tudhatod, ténylegesen tiszta olajokat használsz-e? hogy amit megvásárolsz, azt tényleg nyugodt lélekkel használhatod a családoddal együtt?

Ha a legjobb illóolajokat szeretnéd, meg kell tudnod, hogy a cég, amelytől vásárolni készülsz:

  • fenntartható és felelős gazdálkodásból szerzi-e be az esszenciákat?
  • teszteli-e alaposan a termékeit, a hamisítás és szennyezés kizárására?
  • elérhetővé teszi-e a világos és hozzáférhető biztonsági és használati útmutatót?
  • bevon-e független tesztelőket az átláthatóság érdekében? nyilvánossá teszi-e az eredményeket?

Mitől más a doTERRA?

Amikor egy doTERRÁs illóolajos üveget tartasz a kezedben, és ezt használod – tiszta olajat használsz. Nincsenek benne szennyező anyagok, töltőanyagok, és hamisítástól mentes. Az illóolaj ipar nem rendelkezett olyan standardokkal, amelyek a tisztaságot biztosítanák, ezért a doTERRA létrehozta ezeket.

A doTERRA illóolajok minden egyes gyártási sorozata szigorú tesztelési folyamaton megy át, ami jócskán meghaladja az „megfelelőként” elfogadott szintet. Ezután minden olajat átadnak egy független harmadik félnek további tesztelésre és engedélyezésre.

1. Terápiás minőség – CPTG

A doTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikai módszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a doTERRA illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illó aromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz). A CPTG (Tanúsított, Tiszta, Terápiás Minőségű) minőségbiztosítási szabályzat a standardizálás és analízis érdekében megkívánja a független laboratóriumok igénybevételét.

Ha az adott olaj átmegy a tesztelési eljárásokon, megkapja a CPTG® Certified Pure Therapeutic Grade címkét. Amikor a CPTG® címkét látjuk, biztosak lehetünk abban, hogy a piacon megtalálható lehető legtisztább illóolajokat használjuk.

Ha szeretnéd saját szemeddel látni a kezedben tartott illóolaj tisztaságát, látogass el a következő oldalra, írd be az önálló illóolaj alján található azonosító számot, és nézd meg a teszteredményeket: https://sourcetoyou.com/en/quality-reports

2. Felelős beszerzés – Co-Impact Sourcing

A doTERRA esszenciális olajokat azonban nemcsak a tesztelés különbözteti meg más illóolajoktól. A doTERRA cég folyamatosan azon dolgozik, hogy cseppenként, személyenként és közösségek szintjén változást hozzon létre a világban.

A doTERRA által eladott minden egyes illóolaj felelős és fenntartható gazdálkodásból származik. A cég olyan beszerzési gyakorlatot folytat, amelynek során egyfelől csak a legjobb minőségű növényeket használja, másfelől a termelők és begyűjtők érdekeinek sértetlenségét tartja szem előtt. A másik legfőbb prioritás a környezet védelme a gyártási folyamat során.

A doTERRA által forgalmazott több mint 140 féle illóolaj több mint 45 országból származik, amelyeknek több mint fele fejlődő országnak tekinthető. A doTERRA létrehozta a Co-Impact Sourcing nevű kezdeményezést, hogy biztosítsa a hátrányos helyzetű területeken élő kistermelők számára az etikus bánásmódot. A kezdeményezés a következő 8 alapelvet követi a beszerzés során a termelői közösségekben:

Állások létrehozása és fenntartása
Méltányos, időben történő kifizetés
Az ellátók kapacitásának növelése képzés és pénzügyi támogatás által
Hosszútávú partnerségek fenntartása
Biztonságos és egészséges munkakörnyezet biztosítása
Szövetkezetek létrejöttének elősegítése
A környezetvédelem előmozdítása energiahatékony technológiákkal, megújuló energiával és a veszteség minimalizálásával
Közösségfejlesztés elősegítése iskolák, egészségházak, képzési intézmények és tiszta vízrendszerek támogatása által

3. Társadalmi felelősségvállalás – Healing Hands Alapítvány

Az utóbbi elv megvalósításának érdekében jött létre a doTERRA Healing Hands Alapítványa. Az iskolák, egészségházak, képzési intézmények és tiszta vízrendszerek finanszírozása és építése mellett az Alapítvány más szervezetekkel társulva támogatja többek között a katasztrófa sújtotta közösségeket, az emberkereskedelem megelőzését és a női higiéné edukációt.

A doTERRA fedezi az Alapítvány minden adminisztratív költségét, hogy az összes adományt közvetlenül segítségnyújtásra tudják fordítani. Tehát, ha adományozunk a Healing Hands Alapítványnak, adományunk megmenthet egy gyermeket az emberkereskedelemtől, megjavíthat egy természeti katasztrófa által tönkretett otthont, vagy segíthet egészségügyi ellátáshoz juttatni valakit.

Healing Hands Alapítvány https://doterrahealinghands.org/

4. Úttörő kutatás

Mint az illóolaj ipar egyik vezetője, a doTERRA befektet a kutatásba és a tesztelésbe. Kapcsolatban áll kutató intézményekkel, kórházakkal és egyetemekkel, hogy egyre többet megtudhassunk az illóolajok terápiás lehetőségeiről. A cég vállalt küldetése, hogy felfedezze és kifejlessze a leghatékonyabb és legjobb illóolajokat a világon.

https://www.doterra.com/US/en/science

5. Integratív egészségügyi ellátás

A tudományos kutatás előmozdítása mellett a doTERRA azon is munkálkodik, hogy megváltoztassa az egészségügyi ellátást. Olyan klinikákat hoznak létre, amelyek az integratív ellátásra helyezik a hangsúlyt, egyszerre alkalmazva a hagyományos és a holisztikus orvoslás megközelítéseit. Ez a kezdeményezés a Prime Meridian: https://pmhclinics.com/

 

 

Megosztom ezt az oldalt másoknak is: